Aloittelevan hiihtäjän vinkit toiselle aloittelevalle hiihtäjälle

Laajasalo-syndroomani innoittamana päätin koota vertaistueksi aloittelevan hiihtäjän vinkit toiselle aloittelevalle hiihtäjälle:


1. Usko itseesi - kyllä sinä osaat hiihtää! Hiihtäminen on kuin pyörällä ajaminen. Taidon kun on kerran oppinut sen taitaa myös jatkossa, ja siinä voi vain kehittyä paremmaksi.

2. Harjoittele kotipihalla ensin suksien laittamista monoihin ja miten saat monot kätevästi irrotettua suksista. Harjoittele kaatumista ja miten nouset ylös. Muistuta itsellesi (egollesi), että kaatuminen on ok.

3. Aloita kevyesti - aloita lyhyillä lenkeillä ja lisää lenkkien pituutta aina sitä mukaa kun kehityt (itse aloitin 3 km pituisilla ja nyt jaksan jo 7-8 km lenkkejä putkeen).

4. Pukeudu kevyesti vaikka ulkona olisikin pakkasta, muuten tulee aivan liian kuuma! Tuulitakki ja panta korvien päälle ovat parhaimpia kavereita.

5. Polvien joustamisessa ja pienessä etukenossa piilee se salaisuus! Jos pieni loiva mäki tuntuu raskaalle, jousta polviasi enempi ja mene etukenoon. Alamäet lasketaan myös polvia joustaen, jopa hieman kyykyssä ja etukenoon kevyesti nojaten. Sauvat kainaloon. Näin pysyy tasapainossa, ehkä.

6. On ok pelätä alamäkiä, varsinkin jos ne ovat jyrkkiä. Älä anna pelolle kuitenkaan valtaa, ota alamäet vastaan haasteena.

7. Potki päkijällä, niin kyllä luistaa!

8. Älä vertaile itseäsi muihin. Sinun hiihtotekniikkasi on juuri oikea ja se hioutuu paremmaksi aina joka lenkillä.

9. Varaa taskuun nenäliina, sillä nokkasi alkaa aivan varmasti valua jossain vaiheessa.

10. Opettavaisia tutorial-videoita voi katsoa esim. @suomenlatu YouTube-kanavalla.


Toivotan kaikille oikein ihania hiihtolenkkejä!
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Thai Papaya – saaren oma thaimaalainen ravintola

Laajasaloon kuntoportaat jo vuonna 2023 – Ilomäenpuiston kuntoportaat

Kartanoiden saari – Tullisaaren kartano, Turholma