ODD Bakery lääkkeeksi hehkutusherkuttelun oireisiin

Seurailen Instagramissa ”haukan silmin”, että mitä täällä meidän kotisaarella tapahtuu ja mitkä asiat puhututtavat. Näin siksi tässä alkuviikosta K-Market Kruunuvuorenrannan tekemän ”hehkutuspostauksen” ODD Bakeryn leivoksista. Laajasalo-syndroomani hehkutusherkutteluoire heräsi ja innostuin oitis, sillä taikasanat ”banaanileipä” sekä ”mokkapalat” mainittiin. Nämä ovat makeista herkuista kaksi ehdotonta suosikkiani, joita silloin tällöin leivon myös itse. 

Löysin itseni eilen perjantaina Kruunuvuorenrannasta, kun kävin ihastelemassa Ipnos – Lintujen kuiske –valo- ja äänitaideteosta Öljysäiliö 468:ssa. Minun teki kuitenkin kovasti mieli makeaa ja hehkutusherkutteluoireisena suunnistin K-Marketiin hankkimaan ”lääkettä” oireisiini. Laajasalo-syndrooma siis herättää ajoittain sellaisen oireen, jolloin syndrooman kanssa elävä ihminen huomaa jotain Laajasalossa hehkutettua herkkua (tai oikeastaan mitä tahansa) ja hänessä herää vastustamaton tarve saada itselleen nimenomaan hehkutuksen kohteena olevaa herkkua (tai mitä sitten onkaan). Tästä syystä koriini tarttui mukaan ODD Bakeryn cupcake, sillä mokkapalat (ODD-palat) olivat harmillisesti loppuneet. Sain myös mukaani viimeisen banaanileivän! 


Odd Bakeryn banaanileipäpakkaus ja kuppikakku pakkauksessaan.


Hieman ODD Bakerystä

Helsingin Vuosaaresta, eli käytännössä Laajasalon naapurista, kotoisin oleva kolmen hengen pieni artesaanileipomo ODD Bakery valmistaa makeita leivonnaisia käsin ja rakkaudella. Leipomon perustaja on singaporelainen Liz, joka on asunut Suomessa jo vuodesta 2008. Hän on aina pitänyt leipomisesta ja valmistui vuonna 2020 kondiittoriksi. Leipomon toinen jäsen on Lizin vanhin lapsi Alli. Hän aloitti leipuri-kondiittorin opinnot viime vuonna ja leipoo myös leipomon herkkuja. Myös viime vuonna kolmikon kolmas jäsen, Katja, liittyi joukkoihin. Hän on opiskellut aiemmin elintarvikealaa ja suorittaa myöskin leipurin ammattitutkintoa. Katja ja Liz ovat tutustuneet toisiinsa työelämässä ja sitä myötä ystävystyneet. 

Kolmikko hakee inspiraatiota leivontaansa satokauden raaka-aineista ja esimerkiksi banaanileipään käytetään hävikkibanaaneja. Banaanileipä onkin leipomon klassikkotuote. Leipomon valikoimassa on banaanileivän lisäksi muun muassa erilaisia brownieita, blondieita, keksejä, kuppikakkuja, pullia, munkkeja ja kakkuja. Valmistaa leipomo myös suolaista kuten feta-pinaattihyrriä, briosseja ja focacciaa. Leipomon tuotteita myydään valikoidusti K-ryhmän ruokakaupoissa Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla. 

Takaisin hehkutusherkutteluoireiden lievittämiseen

Ostin tosiaan lääkkeeksi herkutteluoireisiini banaanileipää sekä kurpitsamauste-kuppikakun. Tässä mielipiteeni: 

Pumpkin spiced cupcake siis kurpitsamauste-kuppikakku sisälsi ihania syksyn ja joulun makuja kanelin, neilikan, muskottipähkinän ja inkiväärin muodossa. Kakku oli mehevää ja sopivasti kosteaa, ja maistui ihanasti ”aidolle”, kotitekoiselle. Voikreemiä oli omaan makuun ehkä hiukan liikaa, sillä en yleisesti ole tuhdin voikreemin ystävä, mutta kokonaisuutena leivos oli ihastuttava. Myös kuppikakun mietitty pakkaus oli söpö ja pieni koriste päätyi magneetiksi jääkaapin oveen.


Kurpitsamauste-kuppikakku keltaisessa muffinsivuoassa, päällä voikreemiä ja värikkäitä rakeita.

Kohokohta oli tietty banaanileipä ja se ei pettänyt: ihanan mehevä ja kostea, ja mukana runsaasti suklaahippuja sekä banaania. Maut olivat tasapainossa ja hyvin banaanileipämäiset. Pakkauksen ohjeessa vinkattiin lämmittämään leipää ennen tarjoilua, joten mikrotin palasen nopeasti lämpimäksi. Itse kuitenkin pidän leivästä paremmin sellaisenaan suoraan pakkauksesta leikattuna, sillä suklaa on silloin kiinteämpää ja mielestäni makeampaa. Leipä on niin hyvää, varsinkin kahvin kanssa! 

K-market Kruunuvuorenrannassa myydään ODD-palojen/mokkapalojen ohessa myös tiramisua. Nämä molemmat saattavat olla sitten seuraavat lääkkeet, kun hehkutusherkutteluoireet, tai ihan vain normaalit herkutteluoireet, taas ilmestyvät. 

Edellyttäen, että ennätän paikalle ennen kuin ne loppuvat kylmähyllystä…Tutustu ODD Bakeryyn:

Instagramissa

FacebookissaKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Thai Papaya – saaren oma thaimaalainen ravintola

Laajasaloon kuntoportaat jo vuonna 2023 – Ilomäenpuiston kuntoportaat

Kartanoiden saari – Tullisaaren kartano, Turholma